Tech M&A Insider - S01 / E06

Waarom het overnamebedrag NIET is wat je op je rekening gestort krijgt: Equity Bridge uitgelegd

Aflevering 6 met Patrick Witte

De Equity Bridge is vaak waar de techondernemer een beetje ongelukkig van wordt tijdens het verkooptraject. Het doel van deze aflevering: alle onduidelijkheid wegnemen en zorgen dat het overeengekomen overnamebedrag zo dicht mogelijk ligt bij het bedrag dat je op je rekening gaat krijgen.

Tech M&A Insider, dé Nederlandstalige podcast voor alles wat je moet weten over het verkopen van je techbedrijf, presenteert een nieuwe aflevering die niet mag ontbreken in de playlist van techondernemers.

Deze keer leidt host Martijn van der Hoeden ons door een intrigerende 'deep dive' in de wereld van Tech M&A met Patrick Witte van Spring Finance. Patrick is expert op het gebied van waardecreatie-strategieën voor techbedrijven.

Het belangrijkste thema van deze aflevering is de 'Equity Bridge.' Patrick Witte legt dit uit met behulp van verschillende voorbeelden die direct van toepassing zijn op techbedrijven.

We ontrafelen ook termen als GAAP-compliancy en debt like items. Hierbij kijken we uiteraard vooral naar de praktische toepassing: wat kun je er nou écht mee?

Wat zijn de gevolgen van een bepaalde dealstructuur? En hoe ga je om met een koper die bepaalde trucjes probeert uit te halen?

Verder bespreken we ook nog:

  • Gerard Sanderink en Centric
  • IBM still going strong?
  • Een Philips spin-off
  • Ontwikkelingen in AI
  • Hysterische drukte voor de jaarwisseling? De wereld houdt niet op te bestaan!
  • Een luisteraarsvraag

Mis deze aflevering niet voor de slimme stappen die je kunt zetten vóór en na de verkoop van je techbedrijf.

company logo

Over Tech M&A Insider

Tech M&A Insider is dé Nederlandse podcast over tech M&A. Op zoek naar expertadvies om jouw techbedrijf of softwarebedrijf succesvol te verkopen? Zoek niet verder!

Host van deze show is Martijn van der Hoeden. Martijn is een zeer ervaren techondernemer en specialist op het gebied van tech M&A met zijn bedrijf No Monkey Business. Hij deelt samen met andere insiders exclusieve tips, inspirerende succesverhalen en essentiële stappen. Dus, wil je jouw techbedrijf verkopen met vertrouwen dan is deze inside info essentieel.

Voor alle techondernemers

Of je nu een startup-ondernemer bent met grote plannen voor een exit, of een doorgewinterde techondernemer die de volgende groeifase wil bereiken, Tech M&A Insider biedt de ultieme gids voor het navigeren door het complexe landschap van tech-fusies en overnames.

Van waardebepaling en onderhandelingstechnieken tot het overwinnen van valkuilen en het maximaliseren van groeipotentieel, Tech M&A Insider onthult de geheimen van een goede exit voor jouw onderneming.

Krijg exclusieve toegang tot insider tips, succesverhalen en de nieuwste trends in Tech M&A.

Vrienden van de show

Onderstaande bedrijven zijn trotse vrienden van onze show.

BDO accountants en adviseurs Bij het verkopen of overnemen van een bedrijf komt veel kijken, de specialisten van BDO helpen u graag verder.

Computable

Rutgers & Posch

No Monkey Business


Sponsormogelijkheden

Ook een groot netwerk van ondernemers in de techwereld bereiken? Word een vriend van de show! Mail ons voor de mogelijkheden.

Luister via ...

Volg ons op ...